Dzisiaj w godzinach przedpołudniowych ogromna wręcz rzesza osób otrzymała e-mail następującej treści:

Bracia w wierze,
Członkowie Rodziny Radia Maryja!

Nasza strona WWW uległa gruntownej przemianie. Jesteśmy szczęśliwi mogąc
zaprezentować Wam owoc naszych wielomiesięcznych starań. Oprócz
dotychczasowych informacji na temat rozgłośni i Rodziny Radia Maryja, teraz
dostępne są w Internecie także aktualności z życia Ojczyzny oraz Forum
Przyjaciół Kultury, promujące światło nauki Chrystusa poprzez dialog i
świadectwo ludzi myślących.

Zapraszamy serdecznie:

http://www.radiomaryja.pl/

Redakcja serwisu WWW rozgłośni Radia Maryja

Należy zwrócić szczególną uwagę na fakt, iż link prowadzi do strony radiomaryja.be.

Przyznam, że byłem dość mocno zaskoczony tego typu agresywną, chamską wręcz kampanią reklamową. Pozwoliłem więc sobie na sprawdzenie właściciela domeny radiomaryja.be. Według WHOIS dla domen .be domenę zarejestrował:

Ziomek zPoziomek
Wygwizdowa
771337 Chujki Gorne
Belgium

Tak więc cała akcja jest po prostu chamską prowokacją - a raczej działaniem mającym na celu (w zamierzeniu jej autora) pogorszenie i tak kiepskiego wizerunku stacji w oczach internautów. Moim jednak zdaniem, akcja uderzyła w użytkowników Internetu, a nie w kierownictwo rozgłośni. Jestem również zdania, że (mimo mojej antypatii do Radia Maryja) inicjatora tego masowego spamu należy ukarać - i to zarówno za rozsyłanie niechcianej korespondencji, jak i za podszywanie się pod radio.

kategorie: Internet

[ komentarze: 1 ]

One Response to “Radiomaryja.be - spamerska prowokacja?”

  1. arek6891@interia.pl Says:

    mi pasuje :D

Leave a Reply